Jussilaurilan lato rakennettiin pitkän evakkoretken jälkeen vuonna 1949. Rakentamisen jälkeen niin lato kuin sen isännätkin ovat kokeneet paljon.

Ladon historia on Jussilaurilan toisen isännän, Tuomo Ovaskan, kertomus ladon rakentamisesta ja vaiheista vuosina 1949 - 1991.

Lue lisää...

 

BarN on Hyvinkäällä, Jussilaurilan tilan pihapiirissä oleva lato, joka on kunnostettu yksityiseen hyöty- ja huvikäyttöön.

Vuonna 1949 rakennettu BarN on perinteiseen tapaan nurkkakivien varaan rakennettu lautalato, joka palveli alunperin Juho ja Anna Ovaskan perheen puimalana ja heinälatona.

Silloin ikkunattomassa ladossa oli harvalaudoitettu ulkoverhous ilmanvaihdon edistämiseksi. Lattia oli osittain lankuista, osittain laudoista harvaan ladottu.

1960-70-lukujen taitteessa latoon rakennettiin viljalaari. Samalla pärekatto muutettiin peltikatoksi. Ensimmäiset varsinaiset juhlat ladossa järjestettiin 2.9.1983.

Jussilaurilan nykyiset omistajat käynnistivät vuonna 1999 ”ladon kierrätysprojektin". Projektin tarkoituksena oli kunnostaa ja muuttaa lato, sen rakentajien työtä kunnioittaen, nykytarpeita vastaavaksi. Nyt BarN toimii sekä varastotilana että perheen omassa juhlakäytössä.

Lue lisää...